Piščančja nabodala s sirom in slanino

Energijska vrednost: 568 kJ/136 kcal
Maščobe: 7,0 g, od tega nasičene maščobe: 2,6 g
Beljakovine: 18,0 g
Sol: 1,38 g
Selen: 13 µg (24 % priporočenega dnevnega vnosa)
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Energijska vrednost: 568 kJ/136 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 7,0 g, od tega nasičene maščobe: 2,6 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine: 18,0 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,38 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 13 µg (24 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Nasvet za Pivka moment
Ljubitelji piščančjega mesa prisegajo na nabodala Pivka, kjer je piščančje meso z dodatki sira rahlo soljeno in tako že pripravljeno za pečenje. Po okusu jih lahko še dodatno mariniramo ali dopolnimo z zelenjavo po svojem okusu.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?