Piščančji čevapčiči s sirom

Energijska vrednost: 785 kJ/187 kcal
Maščobe: 11,3 g, od tega nasičene maščobe: 5,3 g
Beljakovine: 17,0 g
Sol: 1,47 g
Selen: 12 µg (22 % priporočenega dnevnega vnosa)
Ogljikovi hidrati: 3,8 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Energijska vrednost: 785 kJ/187 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 11,3 g, od tega nasičene maščobe: 5,3 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine: 17,0 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,47 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 12 µg (22 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Ogljikovi hidrati: 3,8 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Nasvet za Pivka moment
Za vse ljubitelje urbanih trendov lahkotnega žara smo bogato ponudbo lahkih piščančjih izdelkov za žar še dopolnili. Odslej lahko poleg klasičnih, izberete tudi piščančje čevapčiče s sirom. So še posebej sveži in rahli, zato jih vzamemo iz embalaže skupaj s priloženim papirjem, položimo na žar ter nato odstranimo papir. Popečemo jih z obeh strani in šele nato ločimo. Pečemo jih lahko na žaru ali v ponvi. Njihovo sočnost ohranimo, če ponev in žar med peko pokrijemo s pokrovom.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?