Piščanec izpod peke

Energijska vrednost: 383 kJ/91 kcal
Maščobe: 2,9 g, od tega nasičene maščobe: 1,2 g
Ogljikovi hidrati: 3,1 g, od tega sladkorji: <0.5 g
Beljakovine: 13,2 g
Sol: 1,30 g
Selen: 12µg (22 % priporočenega dnevnega vnosa)
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Energijska vrednost: 383 kJ/91 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 2,9 g, od tega nasičene maščobe: 1,2 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: 3,1 g, od tega sladkorji: <0.5 g
Beljakovine: 13,2 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,30 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 12µg (22 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Nasvet za Pivka moment
Piščančja bedra z nadevom pečemo v pekaču, v katerega smo dodali žlico oljčnega olja. Pečemo jih 30 – 40 minut v segreti pečici na 180 – 200 °C, pri tem upoštevamo posebnosti svoje pečice.
Za prilogo ponudimo raznobarvno zelenjavo (janež, brokoli ali kolerabo in papriko), ki smo jo poprej kratko popekli na koščku zeliščnega masla.
Dober tek.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?