Pravo smer in najvišje standarde si začrtamo že na samem začetku in tako poskrbimo za nadzor celotne verige: od priprave krme in skrbne reje do pakiranja mesa in priprave okusnih kulinaričnih dobrot ter njihove poti do prodajnih polic.
Vso krmo pripravljamo v lastni mešalnici, s čimer zagotavljamo najvišji nadzor, zanjo pa uporabljamo le sestavine rastlinskega izvora, kot so koruza, soja in pšenica ter vitamini in minerali. Da krma vedno ostaja v vrhunski kakovosti, redno opravljamo tudi analize krme in mesa v lastnem mikrobiološkem in kemijskem laboratoriju. S celovitim nadzorom dosegamo vrhunski sistem sledljivosti v vseh fazah, s tem pa tudi najboljšo kakovost mesa.
Reja na domačih tleh
Piščance Pivke redi trenutno 60 rejcev, iščemo tudi nove.
Družina Trebec od leta 2008 redi piščance, pred tem pa je gospodar Franc deset let redil purane. Trebčevi v tehnološko dovršenem hlevu nadzorujejo klimo ter skrbijo za odlične pogoje in dobro počutje živali. Franc pravi, da če bi se še enkrat odločal, kaj bi počel v življenju, bi se zagotovo odločil za rejo piščancev ter za sodelovanje s Pivko, ki nudi celostno podporo ter odlične krmne mešanice.
S preučevanjem lastnosti in sestave živil učinkovito izkorišča njihove naravne učinkovine, zato so številni izdelki brez ojačevalcev okusa, barvil in aditivov. So vir selena in omega 3 maščobnih kislin iz naravnega vira. Za pakiranje in predelavo mesa in mesnih izdelkov Pivka skrbi na sodobnih, avtomatiziranih linijah.
Zavezujemo se najvišjim standardom živilske proizvodnje
Z izpolnjevanjem visokih standardov kakovosti in varnosti v Pivki zagotavljamo zdravo, okusno, kakovostno in varno meso in izdelke. Vse od prve krme do transporta mesa na maloprodajne police sledimo strogim varnostnim predpisom, ki ustrezajo mednarodni metodi zagotavljanja varne prehrane HACCP, kakovost in varnost naših izdelkov pa potrjujejo tudi izbrani certifikati.
PIŠČANČJE MESO IN IZDELKI VIR SELENA S CERTIFIKATOM “VIŠJA KAKOVOST”
Shema Višja kakovost zajema piščančje meso in izdelke, ki so po svojih specifičnih lastnostih boljši od istovrstnih živil glede na sestavo, senzorične lastnosti in fizikalno-kemične značilnosti ter način pridelave oziroma predelave. Ti izdelki z dodano vrednostjo so izdelani po predpisanih specifikacijah in morajo dosegati predpisane standarde, njihova kakovost pa je ves čas še dodatno spremljana in kontrolirana.
Linija izdelkov Piščančje meso in izdelki z navedbo vir selena je odlična naložba v zdravje. Selen ima kot antioksidant dokazano vlogo pri izboljševanju delovanja imunskega sistema in ščitnice. Za odraslega človeka znaša priporočen dnevni vnos selena med 30 in 70 mikrogrami. Piščančje meso in izdelki z navedbo »vir selena« vsebujejo vsaj 8,25 mikrograma na 100 gramov mesa ali piščančjih izdelkov. Tudi selen, ki je v tu predstavljenih Pivkinih izdelkih, je v meso vnešen z ustrezno prehrano živali.
Zapri X
PIVŠKI PIŠČANEC Z OMEGA 3 S CERTIFIKATOM “VIŠJA KAKOVOST”
Shema Višja kakovost zajema piščančje meso in izdelke, ki so po svojih specifičnih lastnostih boljši od istovrstnih živil glede na sestavo, senzorične lastnosti in fizikalno-kemične značilnosti ter način pridelave oziroma predelave. Ti izdelki z dodano vrednostjo so izdelani po predpisanih specifikacijah in morajo dosegati predpisane standarde, njihova kakovost pa je ves čas še dodatno spremljana in kontrolirana.
Bistvena prednost »pivškega piščanca z omega 3« s certifikatom Višja kakovost je, da vsebuje dvakrat več skupnih omega 3 maščobnih kislin kot meso po običajni tehnologiji vzrejenih farmskih piščancev. Poleg tega ima ugodno razmerje med esencialnimi maščobnimi kislinami omega 6 in omega 3.
Zapri X
IZBRANA KAKOVOST SLOVENIJA
Izbrana kakovost je nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi. Znak Izbrana
kakovost zagotavlja slovensko pridelavo in predelavo ter kakovost izdelkov zaradi upoštevanja več predpisanih pogojev. Opredeljene so kratke transportnih poti, omejen časa transporta, visoka kakovostna krma brez živalskih proteinov in umetnih dodatkov ter izpolnjevanje posebnih zahtev pri zdravstvenem varstvu živali. Predpisani so postopki predelave in sledljivost ter redna kontrola v obratih pridelovalcev in predelovalcev, ki jo opravljajo neodvisni certifikacijski organi. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa izvaja uradni nadzor. V specifikacijah je natančno določen potek pridelava in predelave živil ter vzreja živali.
Zapri X
IFS STANDARD
International food standard (IFS) je mednarodni standard za ocenjevanje dobaviteljev v živilskopredelovalni industriji. Standard IFS sta leta 2001 razvili nemško trgovsko združenje HDE in francosko trgovsko združenje FCD. Velja za najimenitnejši tovrstni standard v Evropi. Obsega 336 zahtev, ki se ocenjujejo s štirimi ocenami. Nadzor izpolnjevanja strogih zahtev opravlja akreditirani mednarodni certifikacijski organ. Ocenjevanje poteka s točkovanjem. Uspešnost je prikazana v odstotku izpolnjevanja zahtev. Za pridobitev certifikata je potrebno doseči najmanj 75 odstotkov.
Skupina Pivka izpolnjevanje zahtev certifikata potrjuje s vsakoletnimi notranjimi in zunanjimi presojami ter dosega najvišje ocene (nad 96%). PIVKA – IFS CERTIFIKAT 2019
HACCP Analizo tveganja in kritične kotrolne točke vodimo preko sistema HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). To je orodje za obvladovanje prehranske varnosti proizvodov z identifikacijo, analizo in oceno fizikalnih, kemijskih in bioloških tveganj v posameznih fazah procesov ter definiranjem in izvajanjem preventivnih oz. korektivnih ukrepov v fazah s povečanim tveganjem. Načela HACCP veljajo v vseh fazah proizvodnje vse od reje, krme in predelave.