Piščančje hrenovke Njami

Energijska vrednost: 232 kcal/969 kJ
Maščobe: 19 g - od tega nasičene maščobe: 5,5 g, večkrat nenasičene maščobe: 5,6 g
Ogljikovi hidrati: 1,9 g - od tega sladkorji: 0,4 g
Beljakovine: 15 g
Sol: 1,5 g
Omega 3 maščobne kisline: 1,1 g; Omega 6 maščobne kisline: 4,5 g; razmerje Omega 6/Omega 3 - 4,5:1
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Omega 6 in Omega 3 so v ugodnem razmerju (4,5:1), kar je ključno za naše zdravje. V običajnem piščančjem mesu je razmerje 10:1.
Energijska vrednost: 232 kcal/969 kJ
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 19 g - od tega nasičene maščobe: 5,5 g, večkrat nenasičene maščobe: 5,6 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: 1,9 g - od tega sladkorji: 0,4 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 15 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,5 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Omega 3 maščobne kisline: 1,1 g; Omega 6 maščobne kisline: 4,5 g; razmerje Omega 6/Omega 3 - 4,5:1
Omega 6 in Omega 3 so v ugodnem razmerju (4,5:1), kar je ključno za naše zdravje. V običajnem piščančjem mesu je razmerje 10:1.
Nasvet za Pivka moment
Skupino izdelkov Njami iz Pivškega piščanca z omega 3, odlikuje kakovostna surovina – piščančje meso, izbran okus ter dodana vrednost, ki jo predstavljajo nenasičene maščobne kisline. Slednje so nujne za normalno delovanje organizma, a jih človeško telo ne more sintetizirati, zato jih v primernem razmerju vnašamo v telo s hrano. Na ugodno razmerje med omega 3 in 6 je vplivala obogatena krma Pivškega piščanca z omega 3, v kateri so mešanici žit dodana tudi posebej pripravljena lanena semena, ki so naravni vir omega 3 maščobnih kislin.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?