Piščančje hrenovke Njami s sirom

Energijska vrednost: 247 kcal/1024 kJ
Maščobe: 20 g - od tega nasičene maščobe: 6,1 g; večkrat nenasičene maščobe: 5,6 g
Ogljikovi hidrati: 1,7 g - od tega sladkorji: 0,4 g
Beljakovine: 15 g
Sol: 1,3 g
Omega 3 maščobne kisline: 1,1 g; Omega 6 maščobne kisline: 4,5 g; razmerje Omega 6/Omega 3 - 4,5:1
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Omega 6 in Omega 3 so v ugodnem razmerju (4,5:1), kar je ključno za naše zdravje. V običajnem piščančjem mesu je razmerje 10:1.
Energijska vrednost: 247 kcal/1024 kJ
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 20 g - od tega nasičene maščobe: 6,1 g; večkrat nenasičene maščobe: 5,6 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: 1,7 g - od tega sladkorji: 0,4 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 15 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,3 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Omega 3 maščobne kisline: 1,1 g; Omega 6 maščobne kisline: 4,5 g; razmerje Omega 6/Omega 3 - 4,5:1
Omega 6 in Omega 3 so v ugodnem razmerju (4,5:1), kar je ključno za naše zdravje. V običajnem piščančjem mesu je razmerje 10:1.
Nasvet za Pivka moment
Obarjene hrenovke brez ovoja vsebujejo omega3 maščobne kisline, ki jih naše telo z vsakodnevno prehrano premalo dobi. Zaradi nežnega okusa jih lahko pripravljamo na več načinov (kuhamo, pečemo, pripravljamo na žaru). Dodali smo jim slasten sir. Primerne so za vsak dan v tednu.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?