Pivka je razvila edinstvene dobrote, ki navdušujejo
27 oktober 2023
Skupni trenutki v družbi najbližjih, ki uživajo v omamno dišečih dobrotah so neprecenljivi. Jesenski meseci so kot nalašč za nove kulinarične izkušnje. Še posebej do izraza pridejo mesne dobrote, ob katerih se prileže tudi popečena in sveže zelenjava, s katero poskrbimo za pravo eksplozijo okusov. Letošnji hit so ponovno omamno dišeče piščančje dobrote, ki so bolj lahkotne, izredno sočne in tudi zelo kakovostne.
Iz dežele Pivkinega sveta, krajev Zelenega krasa vam prinašamo nove dobrote, ki jim lahko popolnoma zaupate: Mleti 100% file beder, Piščančji trakci iz fileja prsi in Medene perutničke, ki jih lahko pripravite hitro in enostavno in z njimi popolnoma navdušite še tako zahtevne okuse.
Nove poslastice za druženja ob polni mizi
Mleto piščančje meso fileja beder Pivka lahko pripravimo na podoben način kot rdeče meso. Pripravljena jed iz piščančjega mesa pa bo bolj sveža, lahkotna in še hitreje pripravljena. Njegova uporaba je vsestranska. Mleto piščančje meso je primerno za kuhanje in pečenje. Kakovost mesa izhaja tudi iz uporabe izključno 100% piščančjega fileja beder, ki je sočen in polnega okusa. Ideje za pripravo: bolonjske omake za testenine in rižote, polnjene paprike, tortilje, lazanje ali narastke, polpete, mesne kroglice in drugo. Predstavlja nepogrešljivo kulinarično klasiko.
Recept: Piščančje kroglice na čičerikinem namazu.
Popolna novost na trgu so Medene perutničke Pivka navdušujejo s svojim okusom in so kot nalašč za ustvarjanje izjemnih jedi v jesensko zimskih dneh. Sočno in nežno meso piščančjih perutničk, prepojeno z medom, prinaša edinstveno kombinacijo okusov, ki ne smejo manjkati na pivskih zabavah ali piknikih. Za druženja s prijatelji in srečanja s širšo družino. Ideje za pripravo: Odlične so, ko jih pripravimo v pečici z mladim krompirjem in zelenjavo.
Recept: Medene perutničke s sočno omako
Piščančji trakci Pivka so brez dodatkov, brez aditivov. So nezačinjeni, da jih lahko pripravite po svojem okusu. Pripravljeni so iz mini fileja, najnežnejšega dela piščančjih prsi. Trakci so zato izredno mehki, primerni za hitro pripravo. Lahko jih ponudimo kot samostojno jed ali dodatek. Ideje za pripravo: V ponvi jih lahko kratko popražimo, solimo, zalijemo z vinom ter podušimo, da voda shlapi in postrežemo. Odlični so na skuhani ali dušeni in postreženi na solatnem krožniku ali ocvrti kot prigrizek na zabavi.
Recept: Piščančja tortilja
V čem je prednost piščančjega mesa Pivka?
Je hitro pripravljeno in preverjeno kakovostno. Pivka se ponaša tudi s certifikati Izbrana kakovost Slovenije ter Skrbna reja, 100% brez antibiotikov. Ker v Pivki skrbimo za najvišje standarde kakovosti vse od krme in rejnih pogojev pa do predelave, so Pivkine piščančje dobrote polne pomembnih hranil in tako predstavljajo okusen obrok.
Ste jih že poskusili?