DANISH POLSER
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
4x Njami hot dog hrenovke
4x hot dog žemljice
1 žlica rastlinskega olja ali masla
1/3 skodelice hrustljavo ocvrte čebule
1/2 skodelice čebule, drobno sesekljane
kečap
goričica
16 rezin vložene kumare
8 žlic danske remulade
Remulada
3 žlice majoneze
1 žlica kisle smetane
1 žlica korenja
1 žlica svežega zelja
1 kumarica
1 žlica drobnjaka
1 žlica limoninega soka
1 čajna žlička rdeče čebule
1 čajna žlička močne gorčice
1 čajna žlička kurkume prilagodite glede na barvne želje
1/2 čajne žličke sladkorja
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu
Postopek
1
Najprej pripravite remulado, vso zelenjavo ter začimbe na drobno nasekljajte.
Dodajte sol in poper po okusu. Domačo remulado pustite počivati v hladilniku 30 minut pred serviranjem.
2
Priprava – čebulo narežite na kocke. Žemljice prerežemo in njih rahlo popečemo. Na žaru segrejte ponev ali na zmernem ognju v 1 žlici olja ali masla pecite hrenovke, dokler ne porjavijo in postanejo hrustljave, približno 5 minut.
3
V žemljico položite hrenovke in po vrsti dodajte kečap, gorčico in danski remulade. Dodajte sesekljano čebulo in/ali porcijo ocvrte čebule. Na vrh položite tanke rezine kisle kumarice.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment