Piščančji file s parmezanovo skorjico na solati z orzo testeninami
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Sestavine:
1 žlica mešanice začimb za piščanca
2-4 zvrhane žlice parmezana
1 lonček orzo testenin
mešana zelena solata
zelenjava po želji
olivno olje
Sestavine za omako:
1 večji strok česna
1 navadni jogurt
2 žlici majoneze
sol
poper
Vir: 220 stopinj poševno
Postopek
1
Testenine skuhamo v vreli slani vodi, jih precedimo in takoj dobro splahnemo z mrzlo vodo. S tem preprečimo, da bi se testenine zlepile skupaj. Nikar testeninam ne dajajte v vodo olja.
2
Solato očistimo, zelenjavo narežemo.
3
Meso začinimo in ga spečemo v ponvi na malo olja. Ko je meso pečeno, po vrhu posipamo parmezan, malce zvišamo temperaturo, previdno meso obrnemo (parmezan bi se moral zlepiti na meso, zato ne odpade med obračanjem), da je stran s parmezanom spodaj na ponvi in vse skupaj na hitro zapečemo, da se parmezan stisne in spremeni v hrustljavo zlato “čipko”. Ponovimo še na drugi strani fileja.
4
Za omako stisnemo česen in ga dodamo preostalim sestavinam za omako ter z metlico omako dobro premešamo.
5
Postrežemo s toplim ali hladnim piščančjim mesom.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment