VROČE PERUTNIČKE S SOČNO OMAKO
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
400 g Piščančjih perutničk Pivka
1 rdeča čebula
2 stroka česna
1 strok čilija
sok velike pomaranče
100 g kečapa
100 g rjavega sladkorja
1 žlica gorčice
1 žlica rdeče paprike v prahu
1 žlica mletega rožmarina
sol in poper
olivno olje
Postopek
1
V mešalniku sesekljamo čebulo, česen in čili, tako da dobimo gladko maso. Pretresemo v kozico, primešamo začimbe, rjav sladkor ter žlico olja. Zalijemo s pomarančnim sokom in kuhamo, da se zgosti. Dodamo kečap, gorčico in papriko v prahu ter kuhamo na rahlem ognju cca. 30 min. Nato omako precedimo ter jo začinimo s soljo in poprom.
2
Perutničke mariniramo v polovični količini ohlajene pripravljene omake približno eno uro, nato jih popečemo v pečici pri 160 °C približno 20 minut. Drugo polovico omake ponudimo kot preliv.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment