Kako enostavno razkosamo piščanca
1
Razkosajmo piščanca kot v gostilni pri šefu!Piščanca položimo tako, da so prsi obrnjene navzgor.
2
Kako odstranimo bedra?Zarežemo v kožo in upognemo bedro navzgor, da se sklep izboči.
Prerežemo čez hrustanec.
3
Kako ločimo stegno od krače?Stegno (vrhnji del) ločimo od krače tako, da zarežemo po sklepu.
4
Kako odstranimo perutničke?Stranico noža naslonimo na piščanca in zarežemo pod perutničko.
Poiščemo sklep in zarežemo čez hrustanec.
5
Kako odstranimo hrbtno kost?Zarežemo od zadnjega dela piščanca prek prsnega koša do kosti.
Z vsake strani približno centimeter od hrbtneice.
6
Kako ločimo prsi?Zarežemo po sredini prsi, da dobimo dve polovici.
Če želimo manjše kose, lahko prsi razrežemo na četrtine.
Deli z nami svoj #pivkamoment